Joggingtur

Med planer på att få igång båda hästarna, samt komma igång själv, så slog jag ihop det lite idag. En joggingtur med Luvan blev det! Det var väl mest för att Luvan skulle få komma ut och göra något, för fysiskt sett så gav det ju inte henne så himla mycket. Men skoj hade vi, och jag fick motionera! Vi joggade inte alls långt och det blev några korta promenadpauser också. Luvan inspirerar ju så med att vilja hålla ett högre tempo, men jag inser ju rätt snabbt att jag inte är redo för några sträckor i hennes tempo. Matte måste hinna träna lite mer först! 

Men i övrigt var ju detta super, jag får motionera, dessutom på ett roligt vis, och en av damerna blir aktiverad samtidigt. Detta ska vi fortsätta med! 
Nu är vi på gång! 

En liten fotopaus blev det också.


Alla inlägg, Luvan | | Kommentera |

Fullt ös på töm

Efter mycket om och men bestämde jag mig för att åka till stallet idag. Tiki fick lämna hagen för en runda på töm. Jag är så sugen på att komma igång med körningen nu så jag kände att vi får höja tempot lite. Med andra ord, jag får se till att vi tar oss ut lite oftare - framförallt på töm!
Vi var ute i ca 30 min och Tiki var riktigt pigg. Att stå stilla var verkligen inte lätt och det var full gas i alla gångarter.
Det blev rätt så kravlöst idag, kollade av gas och broms och styrning litegrann men annars låg fokus på att bara ha skoj helt enkelt. Jättehärligt.
 
 
Alla inlägg, Tiki, Tömkörning/körning | | Kommentera |

Skitiga hästar

Trött och seg beskriver nog de senaste dagarna rätt så bra. 
Igår kom jag iallafall iväg till stallet och båda damerna blev aktivierade. Första gången på nästan tre veckor som vi gör något. De vaccinerades ju i tisdags så de har fått lov att vila några dagar pga det också. Men nu så är vi redo!
 
Det var minst sagt en skitig Tiki som fick följa med in igår. Hon är väldigt duktig på det där med att täcka sig i lera. Skithäst, bokstavligt talat.
Det märks på damen att hon har vilat alldeles för länge nu, inte lätt att fokusera på någonting. Men vi gjorde det väldigt enkelt. Anne-Lie har ju snickrat ihop en lastpall nu till min stora lycka (och Tikis skulle jag gissa). Så igår passade vi på att använda den igen. Det var ju Tikis tidigare favorit, att stå på pall, så det var riktigt skoj att jobba med det igen. 
Hon antog utmaningen på en gång och verkade vara väldigt nöjd med det. 
 
Lerinpacking!
 
 
Nöjd Tiki!
 
Sen var det dags för Luvan, inte riktigt lite skitig som Tiki men det är nog tack vare klippningen haha. 
Lastpallen står på baksidan av stallet, vi har dörrar i båda delarna så igår tog vi bakdörren ut för att slippa gå runt. Första gången vi går den vägen och det var lite läskigt tyckte Luvan. Det är lite brant ner där, det tog ett tag innan hon vågade ta steget, och när hon väl tog steget, ja då var det ett hopp ut, tokan!
Det var otroligt mycket energi i Luvan igår, så även om lastpallen var planen även med henne så fick hon mest springa, det var välbehövt. Men vi introducerade pallen ändå, vilket även det var lite läskigt. Inte pallen i sig, men att gå på den, ja det var väl bra onödigt...
Hon sprang över den till en början, sååå läskigt! Men tillslut kom vi såpass långt att hon kunde gå upp med frambenen, så då avslutade vi!
 
Funderar på om man verkligen kan gå ut här...
 
Busig skithäst!
 
Att prova yoga när man står på pallen tyckte Luvan var en bra idé (i tanken att genomföra detta på bilden). Hon provade, men ramlade mer eller mindre ner, pluttan. Hon blev lite paff, men det gick bra det med. Knashäst!
Upp