Skitiga hästar

Trött och seg beskriver nog de senaste dagarna rätt så bra. 
Igår kom jag iallafall iväg till stallet och båda damerna blev aktivierade. Första gången på nästan tre veckor som vi gör något. De vaccinerades ju i tisdags så de har fått lov att vila några dagar pga det också. Men nu så är vi redo!
 
Det var minst sagt en skitig Tiki som fick följa med in igår. Hon är väldigt duktig på det där med att täcka sig i lera. Skithäst, bokstavligt talat.
Det märks på damen att hon har vilat alldeles för länge nu, inte lätt att fokusera på någonting. Men vi gjorde det väldigt enkelt. Anne-Lie har ju snickrat ihop en lastpall nu till min stora lycka (och Tikis skulle jag gissa). Så igår passade vi på att använda den igen. Det var ju Tikis tidigare favorit, att stå på pall, så det var riktigt skoj att jobba med det igen. 
Hon antog utmaningen på en gång och verkade vara väldigt nöjd med det. 
 
Lerinpacking!
 
 
Nöjd Tiki!
 
Sen var det dags för Luvan, inte riktigt lite skitig som Tiki men det är nog tack vare klippningen haha. 
Lastpallen står på baksidan av stallet, vi har dörrar i båda delarna så igår tog vi bakdörren ut för att slippa gå runt. Första gången vi går den vägen och det var lite läskigt tyckte Luvan. Det är lite brant ner där, det tog ett tag innan hon vågade ta steget, och när hon väl tog steget, ja då var det ett hopp ut, tokan!
Det var otroligt mycket energi i Luvan igår, så även om lastpallen var planen även med henne så fick hon mest springa, det var välbehövt. Men vi introducerade pallen ändå, vilket även det var lite läskigt. Inte pallen i sig, men att gå på den, ja det var väl bra onödigt...
Hon sprang över den till en början, sååå läskigt! Men tillslut kom vi såpass långt att hon kunde gå upp med frambenen, så då avslutade vi!
 
Funderar på om man verkligen kan gå ut här...
 
Busig skithäst!
 
Att prova yoga när man står på pallen tyckte Luvan var en bra idé (i tanken att genomföra detta på bilden). Hon provade, men ramlade mer eller mindre ner, pluttan. Hon blev lite paff, men det gick bra det med. Knashäst!
Alla inlägg, Hästarna, Lek med hästarna, Luvan, Tiki | |
#1 - - Ann-Britt:

Oj vad dom har smutsat ner sig båda två! Fast dom är fina i alla fall:) Det är inte alla som får göra lerinpackningar så ofta som dom!

Kram Mormor!

Upp